Best Care Solutions

Furine

Invasieve fecale katheters worden rectaal ingebracht en blijven in situ door een met NaCl opgeblazen ballon. Hoewel veel gebruikt, brengen deze de nodige complicatierisico’s en ongemakken voor de patiënt met zich mee, zoals pijn en necrose. Daarnaast mag een patiënt met een invasieve fecale katheter niet – of slechts kort gemobiliseerd worden.  

Oplossing

De Furine oplossing behelst een niet-invasieve externe fecale katheter die door middel van een huidvriendelijk, sterk twee-componenten siliconen flens aan de perianale huid hecht.

De zelfklevende bevestigingsflens van de katheter bestaat uit een unieke, zachte en elastische siliconen, die is ontwikkeld om het risico op decubitus te verminderen en om het patiëntencomfort te waarborgen. Bovendien is de flens gevormd om te passen bij de perianale anatomie.

Veel patiënten met fecale katheters schamen zich voor de geur die deze systemen doorlaten en daardoor rondom het bed hangen. Furine katheter met geurbestrijding heeft een extra beschermlaag op de siliconenslang die ondoordringbaar is voor geur. Hiermee worden de vervelende geuren voor 95% teniet gedaan.

Brochure Gebruiksaanwijzing