01-abel-homepage-header

De Abel_pro is ontwikkeld door fysiotherapeuten om cliënten vroeg te kunnen mobiliseren en revalideren met als uitgangspunt het vergroten van zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en vooruitgang.  

Het unieke apparaat biedt een veilige omgeving met steun en houvast waarin cliënten met vertrouwen, veilig en doelgericht kunnen trainen. De oefeningen zijn gericht op het verbeteren van de balans en het versterken van de spierkracht in de benen.

De zwaarte van de training is niet alleen aan te passen door het gewicht te verhogen, maar ook door de instellingen van het trainingsapparaat aan te passen. Gebruikers verleggen met vertrouwen hun grenzen, waardoor hen op eigen niveau de opstap wordt geboden naar een duurzame actieve leefstijl!

Trainingsprogramma

De Abel_pro kan gebruikt worden in combinatie met een (online) trainingsprogramma van 12 weken. Dit programma is samengesteld op basis van een vertaling van de trainingsprincipes uit de (sport)fysiotherapie naar fysieke trainingen voor de cliënten. Het trainingsprogramma bestaat uit 3 periodes van 4 weken. Elke periode heeft een specifieke trainingsinhoud. In de eerste periode wordt getraind op kracht, in de tweede periode op snelkracht (vermogen) en in de derde periode op duurkracht (capaciteit). Het geven van een overload is de rode draad door het trainingsprogramma.

Tijdens het trainingsprogramma worden 5 verschillende oefeningen uitgevoerd met de Abel_pro: sit-to-stand, dead lift, squat, barbell rotation en step up. En dat alles op slechts 1m2!

Specificaties

De Abel_pro is van duurzaam hout (milieubewust) uitgevoerd en wordt als bouwpakket bezorgd, verdeeld over 2 dozen. Het apparaat is eenvoudig en snel in elkaar te zetten. Desgewenst kan dat door de leverancier gebeuren, op locatie of zelfs al voor aflevering.

Een volledig opgebouwd en uitgerust trainingsapparaat weegt 104,5 kg.

Zonder gewichtsschijven en de barbell weegt de constructie ca. 47 kg.

De barbell en gewichtsschijven zijn van ijzer, deels voorzien van een coating. Deze worden in 3 aparte dozen geleverd. Het totaalgewicht van de gewichtsschijven (8×5 kg, 2×2,5 kg en 2×1,25 kg) en barbell (10 kg) is 57,5 kg.

De afmetingen van het trainingsapparaat zijn 92x92x85 cm.

Het benodigde vloeroppervlak om de Abel_pro goed te kunnen gebruiken, is circa 2×2 meter.

Het product moet binnenshuis gebruikt worden, in een omgeving met genoeg loop- en opbergruimte. Voor een veilig gebruik wordt aangeraden om na gebruik van het trainingsapparaat de verschillende accessoires weer keurig op hun plaats op te bergen.